सुरक्षा र विकासः एक रथका दुई पाङ्ग्रा Surakshya ra Bikas Ek Rathka Dui Pangra - खरेलोपाध्याय Kharelopadhyaya, पद्मभक्त Padmabhakta (Unity Journal, 2020)
शान्ति, सुरक्षा र विकासका सम्बन्धमा विश्वको पहिलोजननी नेपाल हो । नेपालको स्वतन्त्रता, सार्वभौमसत्ता, भौगोलिक अखण्डता, स्वाधीनता र राष्ट्रिय एकताकोरक्षाका लागि संविधानप्रति प्रतिबद्ध समावेशी नेपालीसेनाको एक संगठन रहने र नेपाल सरकारले नेपालीसेनालाई संघीय कानुनबमोजिम विकास निर्माण र विपद् व्यवस्थापन लगायतका अन्य कार्यमा समेत परिचालनगर्न सक्ने संवैधानिक र कानुनी प्रावधान रहेको छ । सेनालाई विकास–निर्माणको काममा लगाउ“दा पेशागतदक्षतामा कत्ति पनि असर पर्दैन । राष्ट्रिय सुरक्षा दर्बिलो भएन भने विकास–निर्माणले गति लिन सक्दैन ।