राष्ट्रिय सुरक्षामा विकासको पार्श्वचित्र Rashtria Surakshyama Bikasko Parshwachitra - गौतम Gautam असफल Asafal (Unity Journal, 2020)
यात्राको गन्तव्यसग नेपथ्यको भविष्य जोडिएको हुन्छ । प्रस्तुत यात्राको गन्तव्य हिजो राष्ट्रको एकीकरण र वर्तमानसम्म आइपुग्दा राष्ट्रिय–अन्तर्राष्ट्रिय क्षेत्रमा शान्ति स्थापनार्थ उल्लेख्य भूमिकासहित उच्च छवि बनाउन सक्षम नेपाली सेनाले आयोजना गरेको लेखरचना प्रतियोगिताको राष्ट्रिय सुरक्षा र विकास शीर्षकसग जोडिएको छ । यो आलेख राष्ट्रिय सुरक्षामा विकासको पाश्र्वचित्र कसरी अडेको छ भन्ने सन्दर्भमा केद्रित रहेर तयार पारिएको छ ।