समकालीन नेपाली कवितामा अप्रस्तुत विधान Samakalin Nepali Kabitama Aprastut Bidhan - बस्याल Basyal जीवलाल Jeevlal (Siddhajyoti Interdisciplinary Journal, 2020)
समकालीन नेपाली कवितामा प्राप्त अप्रस्तु त विधानका चार याँचामध्ये मूर्त प्रस्तुतको मूर्त अप्रस्तुत विधान मनु मन्जिल, उपेन्द्र सुब्बा, श्रवण मुकारुङ, भूपिन र वासुदेव अधिकारीका रचनामा शक्तिशाली रूपमा प्रकट भएको छ भने मूर्त प्रस्तुतको अमूर्त अप्रस्तुत विधान सरिता तिवारी, प्रथा, श्रवण र अन्य कविका कवितामा प्रभावकारी रूपमा निर्मित भएको देखिन्छ । अमूर्त प्रस्तु तको मूर्त अप्रस्तुत विधान विप्लव ढकाल, प ्र था र अन्य कविका कवितामा प्राप्त हुन्छ । अमूर्त प्रस्तुतको अमूर्त अप्रस्तुत विधान विप्लव ढकाल र भूपिनका कविताको महत्वपूर्ण उपलब्धि बन्न गएको पाइन्छ ।