बेली कथासंग्रहका कथामा विधामिश्रण Genre mixing in stories from Bailey’s anthology - घिमिरे Ghimire माया Maya (Sahayaatra सहयात्रा, 2022)
प्रस्तुत लेखमा नीलम कार्की निहारिकाद्वारा लिखित बेली कथासङ्ग्रहका कथालाई धामिश्रणका आधारमा विश्लेषण गरिएको छ । यस अध्ययनको पूर्णताका लागि विधामिश्रण सिद्धान्तको उत्तरआधुनिकतावादको विनिमार्णवादी सिद्धान्तलार्ई सैद्धान्तिक पर्याधारका रूपमा प्रयोग गरिएको छ । मूल समस्या र सोध्य प्रश्न निरूपणका लागि गुणात्मक अनुसन्धान पद्धति तथा विश्लेषणात्मक विधिको प्रयोग गरिएको छ । विधामिश्रणमा एउटा पाठमा अर्को विधाको पाठ रसंरचनाको मिश्रण हुँदा अर्को विधाको सिङ्गो पाठ वा संरचना पनि आउन सक्छ र एउटा विधामा धेरै विधाहरू एकसाथ आउन सक्ने भए तापनि यस अध्ययन पत्रमा कथाभित्र नाटक, कविता र निबन्धको मिश्रणलाई विश्लेषणगरिएको छ र बेली कथासङ्ग्रहका कथामा नाटक, कविता र निबन्धको मिश्रण भएको निष्कर्ष निकालिएको छ ।